belsőépítész terv

Megtaláltad álmaid ingatlanát és szeretnéd, ha a tervezés és a kivitelezés is nem életed legstresszesebb, legfárasztóbb élményeként maradna meg? Szeretnéd ha a terek a téged tükröznének és maximális kényelmedet, az élet stílusodat szolgálnák?  Még mielőtt belevágsz a kivitelezésbe szeretnéd pontosan tudni, hogy ehhez milyen térkapcsolatok, termékek szükségesek? Nem szeretnél utólagos plusz költségekért improvizálni, és szeretnéd elkerülni a kivitelezés során a bosszantó tervezési és kivitelezési hibákat? Olyan tervekre van szükséged, amelyek nem csak mutatós látványtervek, hanem gazdaságosan meg is építhetőek és hosszú távon jól használható megoldásokat tartalmaznak? A kivitelezőnek egy átgondolt komplett tervcsomagot szeretnél átnyújtai, amiben pontosan és összehangoltan szerepel minden információ amire az építés során szükség lehet?

A belsőépítészeti kiviteli tervdokumentáció pontosan tartalmazza az összes szakkivitelező számára azokat az információkat, amely alapján pontos árat és vállalási időt tud adni a kivitelezési munkákra, így a kivitelezés biztonságosan ütemezhető és tervezhető anyagilag és időben egyaránt.

Magyar Építész Kamara Belsőépítészeti Tagozatának tagja vagyok, tervezési munkámat építész és belsőépítész tervezői jogosultsággal végzem: É-01-6704 | BÉ 01-6704

arról, hogy ezt miért tartom fontosnak bővebben itt írokBelsőépítészeti tervezési folyamat során egy olyan tervdokumentációt hozunk létre, amiben pontosan meghatározzuk, hogy az egyes helyiségekben mi az a műszaki tartalom és stílus amit meg szeretnénk valósítani. Alaprajzokat, falnézeteket, látványterveket készítünk és konkrét termékeket választunk ki, aminek létrehozása során figyelembe vesszük személyes preferenciádat és a téri adottságokat. 

A tervezési munka folyamata két részből áll.

 1. Belsőépítészeti koncepció terv

A tervezési munkát meglévő épület esetében helyszínbejárással és felméréssel  kezdjük, ekkor szerzem meg én is az első benyomásaimat a helyszínről, az épület adottságairól és kötöttségeiről. Ezt követi a tervezési program pontosítása és a megbízói igények, vágyak és a funkció összegyúrása.

A koncepció tervben tervvázlatokat készítek a kialakítandó terek elrendezésének és bútorozásának megjelenítésével. Meghatározzuk a stílus irányt amit a terekben szeretnénk látni, felületképző anyagokat és színeket rendelünk az egyes terekhez.

 1. Belsőépítészeti kiviteli terv

A belsőépítészeti koncepció tervben meghatározottak alapján részletes tervdokumentációt készítünk, amely tartalmazza az alaprajzokat, falnézeteket, látványterveket, a konkrét berendezési tárgyakat, egyedi bútorokat, felületeket, anyagjelöléseket, műszaki tartalmat, termékeket, tehát minden információt, amire a kivitelezéshez szükséged lesz.

 1. Koncepció tervdokumentáció  tartalmi elemei
 • berendezési alaprajz- elrendezések ábrázolásával 
 • jellemző stíluskoncepció moodboradok -színek, burkolat stílusok, bútor stílusok, világítási stílusok megjelenítésével
 1. Kiviteli tervdokumentáció 
 • Belsőépítészeti általános átnézeti alaprajz- elrendezés ábrázolásával 
 • Berendezési alaprajz-egyedi és kereskedelmi bútorok kiválasztása 
 • Világítási és elektromos kiállási terv
 • Szaniter, csaptelep kiválasztása, pipere terv 
 • Burkolási terv – fal- és padlóburkolatok, felületképzések meghatározása 
 • Vizesblokkok terve- Szaniter, csaptelep kiválasztása, pipere terv 
 • Falszínezési terv – falfestékek, felületképzések meghatározása 
 • Jellemző falnézetek – berendezések, egyedi bútorok, felületképzések ábrázolása 
 • Egyedi bútorok tervei – színek, felületek, részletek meghatározásával
 • Árazott belsőépítészeti költségtétel kiírás 
 • jellemző terek látványterve 

Belsőépítészeti kiviteli tervdokumentció pontosan tartalmazza az összes szakkivitelező számára azokat az tervrajzokat és információkat, amely alapján pontos árat és vállalási időt tud adni a kivitelezési munkákra,  így a kivitelezés biztonságosan ütemezhető anyagilag és időben egyaránt.

A teljes belsőépítészeti tervezés folyamata megbízásonként változhat, nagy általánosságban kb. 3 hónap intenzív közös munkát jelent, a teljes kivitelezés folyamatra tapasztalatom szerint legalább 6 hónapot érdemes számolni.

Minden tervezési projektre egyedi árajánlatot készítek a tervezési feladat és helyszín ismeretében nagyságrendileg a teljeskörű belsőépítész tervezés tervezési díja 18.500 Ft/ m2 +ÁFA indul.

A tervezési folyamat nálam nem ér véget a tervek átadásával. Projektjeimet utánkövetem a kivitelezési munkálatok alatt is, hogy a váratlan kivitelezői kérdések és építkezés közben esetlegesen felbukkanó meglepetéseket minimalizálni tudjam. Tervező művezetés úgy gondolom, hogy az egyik biztosítéka annak, hogy a terek valóban a terveknek megfelelően készülhessenek el és az építkezés jó élményként maradhasson meg megbízóim életében.

A tervezési díj tartalmaz a kivitelezés alatti tervezői művezetésre és a tervgondozásra is egy keretóraszámot.

Fontos információk a kezdés előtt
 • Mindent megteszek azért, hogy igényeidre szabott tereket alkossak és jó élmény legyen számodra a tervezési folyamat, de ez nélküled nem fog menni. 
 • Fontos tudnod, hogy a tervezési folyamat akkor igazán eredményes, ha aktív részese vagy.
 • Tervezési folyamat során elhangzó minden információ kettőnk között marad, tervezési szerződés része a titoktartás.
 • A tervezési munka megkezdése előtt egy ütemtervet készítek, hogy pontosan lásd, mikor milyen tervfázishoz érkezünk és miről szükséges döntést hoznod. 

 

 • A tervezés során rengeteg információt fogok átadni neked és számos döntést kell meghoznod. 
 • Nagyon fontos hogy a konzultációs alkalmak során és azt követően a terveket átnézd és a kijelölt kérdésekről dönts és visszajelezz. 
Rólunk
Az interiorlines studio Varga Luca e.v. építészeti és belsőépítész tervezői brandje.  Portfóliónkat építészeti és belsőépítészeti munkák alkotják.  Tevékenységünk kiterjed a magán- és a vállalati megbízásokra. Lakások, családi házak és vendéglátó egységek tervezése mellett portfolionk részét képezi az oktatási, sport, egészségügyi létesítmények és közintézmények belső tereinek tervezési munkái is.
Kapcsolat
+ 36 30 524 7113
luca@interiorlines.hu
Hírlevél feliratkozás