Tavaszra hangolódva

Tavaszra hangolódva

Tavaszra hangolódva

Az év kezdete idén is rendkívül sok dizájn újdonsággal indul, ma az eddig bemutatott tavaszi kollekciók közül a kedvenceimet gyűjtöttem össze.

Kezdem is a Vitra fehér kollekciójával, nagy örömmel fedeztem fel, hogy a Vegetal szék végre fehér színben is elérhető. Nagyon tetszik a szék formavilága, de megmondom őszintén az alap színeivel nem voltam teljesen kibékülve, ellenben ez teljes egészében tökéletes. A kollekcióba ezen kívül a HAL szék limitált kiadás, a Tom Vac és a Metal Side Table tartozik, mindegyik egytől egyig időjárásálló anyagból készül, ennek köszönhetően a kertekben, teraszokon és belső terekben is használható.

interiorlines_vitra_white_collection1.jpgImages courtesy of Vitra

Tonelli gyönyörű asztala a Tavolante egy új felületkezeléssel jelent meg. Az újrahasznosított tömör öregített tölgy fa csomóssága és erezete szép kontrasztot alkot az üveg lábakkal.

interiorlines_tavolante.jpgImages courtesy of Tonelli

Skandináv vonalon is izgalmas megújulásokkal találkozunk; Arne Jacobsen ikonikus álló-, asztali- és falilámpája a Bellevue négy új színben, újragondolt, kortárs anyaghasználattal megtalálható az &tradition kínálatában egy-két új szőnyegek és fali lámpa társaságában.

interiorlines_tradition_2216.jpginteriorlines_tradition_ss16.jpgImages courtesy of  &tradition Foto Jonas Bjerre Poulsen/Styling Pernille Vest 

Ferm Living is bemutatta legújabb kollekcióját, folytatva az eddigi stílus irányzatukat, most is letisztult vonalak, igényes textíliák jellemzik kiegészítőiket. Herman székkel és Punctual polcrendszerrel bútor kínálatuk is egyre bővül. Ferm Living idén ünnepli 10.  születésnapját, erre reflektál a cuki konfettis szalvéta és tapéta kollekciójuk.

interiorlines_fermliving_ss16_1.jpginteriorlines_fermliving_ss16.jpgImages courtesy of fermLiving

byLassen 2016-os tavaszi kollekciójának hírnökét a Rimm vázakollekciót kézműves technológia sápadt sárga, rózsaszín és fehér darabok alkotják. Végre egy pár különlegesebb fehér váza!

interiorlines_bylassen.jpgImages courtesy of Boligcious.dk

Ma kezdődött a Maison&Objet Párizsban, innen is megvannak már most a kedvenceim, jövő héten ezek közül szemezgetek, érdemes lesz visszanézni.

Lelőhelyek: Vitra, Tonelli, &tradition, fermLiving, byLassen

Instagram

About the Author

Leave a Reply