Kicsi ház, Svájc

Kicsi ház, Svájc

Kicsi ház, Svájc

Svájci településeinek egy részén tradicionálisan a fa építőanyag használata a jellemző, amihez mind a mai napig ragaszkodnak és igyekeznek a régi házakat ezt szem előtt tartva felújítani az új építésűeket pedig ugyanúgy fából, de a mai igényeknek megfelelően felépíteni.

interiorlines_vrin.jpg

Az előző képeket Vrinben készítettem még pár éve, most hoztam egy nagyon izgalmas projektet, a francia svájci részről. Gyönyörű szép hagyományos fa szerkezetből épült a ház, 1792-2014-ig pajtaként funkcionált.

interiorlines_swiss_barn_1.jpg

Egy fiatal pár látott benne fantáziát és 3 szintes apartmanná alakította át az épületet. A felújítás során elsődleges szempont volt, hogy a lehető legjobban megtartsák a ház karakterét és jellegzetességeit. Szerintem sikerült és egy fantasztikus kis otthon jöhetett létre a mindössze 25 m2-es alapterületű épületben.

interiorlines_swiss_barn_2.jpgA belső itt-ott árulkodik az eredeti funkcióról. Az átgondolt építészeti kialakításnak köszönhetően egyedi részletekként jelennek meg az egykori pajta jellegzetességei.interiorlines_swiss_barn_3.jpginteriorlines_swiss_barn_4.jpg

Architects: Alp’Architecture Sàrl

Photos | Christophe Voisin with thanks

About the Author

Leave a Reply